Maskens magi

Ingen hudpleieprodukter kan trylle, men av og til kan det nesten virke sånn. Etter en deilig maske føles huden både mykere, glattere, sunnere og renere. Velg riktig maske i forhold til din hudtype og eventuelle hudproblemer som uren, eller tørr hud. Og trenger du å koble av litt er det ingenting som er bedre enn å ta på en maske, hvor du tvinges til å slappe av i noen minutter. Ta på et par agurkskiver på øyene også, og for all del legg fra deg telefonen og slå av tv-en og pc-en (selvfølgelig etter du har lest dette blogginnlegget)

Sheet-masker

Sheet masker skiller seg fra andre ansiktsmasker ved at du ikke skal vaske ansiktet etter bruk, men la virkestoffene trekke inn i huden. En sheet maske er den enkleste og raskeste måten å tilføre store mengder fuktighet og næring til huden på, og brukes ofte i profesjonelle salongbehandlinger. Det finnes mange ulike typer sheet-masker til ulike hudtyper og problemer, men maskens fremste egenskap er å tilføre fuktighet til huden på en rask og effektiv måte. Vi (Vakkerhud.no) har utviklet vår egen maske, Hydra Calming Bio-Cellulose Mask, som er pakket full av pleiestoffer, og den virker både kjølende og beroligende på huden.

Den vidunderlige Kamille-masken

Fra det italienske merket Abeille, som kun bruker de beste, naturlige ingrediensene, har vi en maske som er et must å ha tilgjengelig uansett hvor du er eller hva du skal. Masken passer alle hudtyper og gir masse fukt, men i tillegg har den legende egenskaper og kan brukes på alt fra solbrenthet til betente kviser, og allergisk hud. Den kommer også i en mindre utgave som er perfekt til å ha med i veska. Hovedingrediensene er honning og kamille.

Leiremasker

Leiremasker finnes også i mange ulike varianter, men felles for dem alle er at de virker rensende, eksfolierende og oppstrammende, og fjerner overflødig olje fra huden og øker blodsirkulasjonen.
  • Vår absolutte favoritt er Terra Vita fra Brigitte Kettner, som er laget av marokkansk lavaleire og kalendula. Masken kan brukes på både ansikt og kropp, og gir også en mild peeling. Masken hjelper for  storproret, uren, slapp, eller solskadet hud, og etterlater huden silkemyk og oppstrammet. 
  • Fra Exuviance har vi den avkjølende og dyptrensende Purifying Clay Masque, som mykgjør, frisker opp og minimerer store porer. Inneholder Kaolin, som virker oljeabsorberende samtidig som masken gir maksimalt med fukt til huden. Passer til alle hudtyper, også de mest følsomme, og spesielt bra for fet og uren hud.

Anti-aging-masker

Hvem vil ikke se yngre ut?! Å bruke en maske med antialdrende virkestoffer jevnlig, er bra for å gi huden en foryngende boost. Huden føles strammere og glattere, og rynkene blir mindre synlige.

  • En av våre favoritter er Dermatudes Anti-Ageing Mask (nei, det er ikke skrivefeil, dette er den britisk-engelske måten å skrive anti-aging på). Denne masken jevner ut fine linjer og reduserer synligheten av dypere rynker og store porer. Forbedrer hudens tekstur og har en løftende effekt. Inneholder fuktighetsgivende komponenter, alger, Agave Tequilana bladekstrakt og høykvalitets Pepha Tight. 
  • En annen favoritt er Brigitte Kettners Skin Recharge Mask. En svært effektiv anti-aging-maske til alle hudtyper.

    Får den virke over natten får du full effekt av de kraftige virkestoffene som hyaluronsyre, koenzym Q10, vitamin A, C og E, glykosid-derivater og anti-aging-peptider.

  • Vi elsker også Team Dr. Josephs Intense Moisturizing Mask og Intense Repair Well Aging Mask. Fuktighet blir enda viktigere jo eldre du blir, og Intense Moisturizing Mask med 100 % organiske og plantebaserte ingredienser, som naturlig hyaluronsyre, gjør huden friskere, glattere og mykere på noen få minutter kun et par ganger i uken. Intense Repair Well Aging Mask stimulerer kollagenproduksjonen, er full av antioksidanter, beskytter og gjenoppretter hudbarrieren, og etterlater deg med en strammere og glattere hud, som ser friskere og yngre ut.

Vi har mange flere masker også, for uren hud, sensitiv hud, couperose og så videre. Finn din favoritt og se hele utvalget vårt her:

"Everyday is a good mask day"