Auds eksperttips!

Hjernen og hjertet bak Vakkerhud.no er Aud Grindland Kolstad, som har 50 års erfaring som hudterapeut og makeupartist. Folk i Kristiansand og omegn har nytt godt av hennes ekspertise i mange år via hennes hudpleiesalonger. Nå tilbyr hun i tillegg profesjonelle hudpleieprodukter, og fagkunnskapen sin via egen nettbutikk. Men hvilke produkter bruker hun selv?

Hvordan ser din daglige hudpleierutine ut, Aud?
- For det første renser jeg alltid huden godt, både morgen og kveld! Det er utrolig viktig. Jeg har mine favoritter fra ulike merker som jeg rullerer på. Fra Abeille bruker jeg rensemelk og rensevann (toner). Fra Brigitte Kettner bruker jeg Foamy Cleansing Cream sammen med rensemaskinen Viso Clean og rensevannet Ultra-Gentle Lotion, og fra Team dr. Joseph bruker jeg Daily Cleansing Milk og Gentle Rose Toner . Jeg har voksen hud som er litt tørr, så de produktene passer meg bra.
Etter jeg har renset grundig bruker jeg enten vitaminoljen fra Abeille, eller Age Repair Miracle Drops fra Team Dr. Joseph, som også er en ansiktsolje, når huden trenger en ekstra boost.
Deretter påfører jeg øyekremen fra Abeille, og nå på høsten bruker jeg Collagenekremen fra Abeille. Den er vanligvis anbefalt som nattkrem, men på høsten trenger huden litt ekstra næring.
 
Hva er den største feilen du ser folk gjør i sine hudpleierutiner?
- De smører seg med dyre, fine kremer, men glemmer å rense huden først. Da er det ingen av de gode virkestoffene som trenger godt nok inn i huden, og selv om de ikke har hatt sminke på samler det seg støv, skitt og forurensing på huden og i porene som er veldig viktig å få bort.
Jeg ser også at folk ikke er nøye nok med valg av produkter. Husk at alt du smører på huden går inn i kroppen. Derfor er det viktig å se på hva produktene inneholder, og hvordan ingrediensene er bearbeidet for å oppnå det beste resultatet for din hud.
Mange tar seg heller ikke nok tid til å finne riktige produkter til sin hudtype, eller hudtilstand, og tenker heller ikke på årstidene. Høst og vinter trenger huden for eksempel mer fukt og beskyttelse.
 
Hvilke produkter kan du ikke leve uten?
 
- Kamillemasken fra Abeille. Den bruker jeg fast 2-3 ganger i uken hele året. Og så må jeg alltid ha Age Repair Miracle Drops fra Team Dr. Joseph tilgjengelig, og for å friske opp huden ekstra sverger jeg til  Pree-Peel Forte Cream fra Brigitte Kettner. Den setter virkelig fart på blodsirkulasjonen, og huden blir silkemyk og glødende.
 
Vi kommer til å spørre Aud om gode råd og tips med jevne mellomrom, så følg med!