To peel, or not to peel...

Det er mange som lurer på de ulike måtene å peele, eller eksfoliere huden på, og om det for eksempel går an å peele for mye, eller om huden tåler sol etter peeling.

Før du velger hvilket peelingprodukt du kjøper, må du finne ut hvilken hudtype du har. Vet du det ikke, eller synes det er vanskelig å finne ut av, ber du om en hudanalyse fra en sertifisert hudterapeut. Vi vet det er flere som tilbyr hudanalyse i dag, men vi anbefaler å gå til en skikkelig hudpleiesalong for å få riktig veiledning.

Har du fet hud, eller blandingshud, og hud som har en tendens til å få kviser, anbefaler vi for det første å anskaffe noen gode renseprodukter, og tonere som balanserer PH-balansen i huden. Når det gjelder peeling, skal du ikke bruke en skrubb, eller mekanisk peeling. Skrubber du på uren hud kan du risikere å gjøre situasjonen enda verre.

Enzyme-peeling er fine å bruke for alle hudtyper, også sensitiv hud og uren hud. Enzymene fjerner skånsomt døde hudceller og stimulerer hudens egne metabolske prosesser. Huden blir jevnere, glattere, og får ny glød. Porene forminskes, og fine linjer og rynker reduseres.

Fruktsyre-peeling eller kjemisk peeling, er også en effektiv måte å fjerne døde hudceller og revitalisere huden på. Noen av de sterkere behandlingene kan kun utføres av profesjonelle hudterapeuter på en hudpleiesalong, men har du sterkt solskadet hud, eller veldig dype rynker er dette absolutt å anbefale. Men det finnes også mildere utgaver til hjemmebruk, som gir synlige og gode resultater. De er super å bruke på normal hud som begynner å vise aldringstegn, og ellers for å gi huden ny boost og glød etter en lang vinter for eksempel.

Og ja, det går an å peele for mye. Følg instruksjonene som står på produktene, og husk å bruke en god fuktighetskrem og/eller serum. Og ved kjemisk peeling og enzyme peeling er det lurt å bruke en god solkrem, og ikke overdrive peelingen når du skal i solen.

Det finnes også gode kombinasjonsprodukter som Terra Vita fra B. Kettner som er både en rensende og oppstrammende maske, samtidig som den fungerer som en skrubb. Kan brukes både i ansiktet og på kroppen. Denne masken/peelingen gir også pleie til huden.

Se hele utvalget vårt av fabelaktige peelingprodukter og finn den som passer din hudtype best.